mandag 29. august 2016

NKK Lillehammer, og et dryss med RL trening

Cay har vært på en utstilling til, NKK Lillehammer 14. august. Det gikk ikke så aller værst, men som den føreren jeg er så er det alt annet enn selve premieringen jeg er opptatt av. Det var jo MYE folk og hunder der, og det var veldig tett. Så var jo veldig spent på å ta inn Cay i det virr varret der. Men fikk henne i bur og etterhvert flyttet buret bort fra midten av veien. Hun var høy, men etter å ha vært ute en stund og inn i buret igjen så landet hun plutselig. Hun er veldig fin slik.
Det ble vår tur til slutt, og selvom det var en bitteliten ring fikk hun vist bevegelsene sine godt. Og dommeren fikk tatt på henne! Det er et gjennombrudd uten like. Selvom det var litt verre med å vise tennene, så fikk dommeren se tennene. Og dette er grunnen til at jeg har vist henne i sommer. Ikke for premieringene, eller vise oss frem, men håndteringen og være sammen med masse nye folk og hunder.

Vi dro derfra med en exellent og en fin kritikk:
Very happy young feminine bitch. corr type over medium size. corr head and express. exc neck tline. corr volume of body for age. ribbcage long enoug. a bit straight in upperarm. moves ok. needs ringtraining, a bit to happy.
Så til de som mumler litt om det å stille ut en malle, det kan faktisk være for andre grunner enn premieringene man stiller. Jeg er stolt av frøkna mi og har nå en hund jeg kan stille ut etter alle border colliene mine. For meg så er en god brukshund både brain and beauty. 


Så over til rally treningen, vi skal jo etterhvert forville oss i en rallyring, og trengte da litt trening...jeg vet hun ikke reagerer stort på skilt og kjegler, men utholdenheten og konsentrasjon i tre min på en ung hund er noe annet. Plukket med meg to banetegninger og dro på fotballbanen.
Var vel i det øyeblikket jeg tok ut skiltholderne mine av plank, jeg fant ut at jeg ønsker meg holdere i plast til jul. Uansett, så gikk Cay som ei klokke på den første banen. Uten noen spesiell oppvarming og uten godbit i banen. Kjempe flink var hun. Hadde vel et par trekk, men ellers perfekt.

Andre banen var litt verre. Den var litt annerledes bygd opp da det var av en annen dommer. Midt i banen ble Cay litt frustrert og kokte. Men med litt justeringer på praten min og hvordan vi bevegde oss så fikk vi løst det så hun ikke kokte på andre runden sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar