fredag 28. august 2015

Oppdatering på Cay!

Vesla mi er blitt tre måneder, 10, 6 kg var hun på mandag. Tiden går så altfor fort når man har valp, de vokser og gror hver eneste dag, hvert eneste minutt, hvert sekund.
De siste ukene har gått til trening på litt momenter i LP, bittelitt spor, miljøtrening og sosialisering.
Vi har fått oss rutine med trening i de klubbene som vi kan dra til, mandag er det Gjøvik, tirsdag drar vi til Hamar og på onsdag besøker vi Biri. Er godt å ha muligheten til å trene på forskjellige steder, med forskjellige type hunder. Det blir også variasjon i kjøringen for Cay. Og når nærmeste sted er 30 min unna, så blir Cay veldig vandt med å kjøre bil. Nesten litt for vandt, hun sovner så godt og er ikke helt klar bestandig for å trene når vi kommer frem.
Vi har mest fokus på kontakt da hun er veldig på å sette seg ned å titte på de andre som trener. Og uten kontakt så har vi ingenting. Hun begynner å skjønne hva greia er, og tilbyr kontakt mer og mer, lettere og lettere. Har fått et biteskinn som tydeligvis falt veldig i smak, så endelig har jeg en knall god lek belønning også. Hun er jo et matvrak uten like så godbiter går ned på høykant, til nå har kjøttpudding vært en favoritt hos oss begge.
Vi har pussla litt med en avslappningsøvelse kalt ryggsekken, der hun sitter mellom bena mine når jeg sitter på huk. Husker jeg lærte jo denne for 16 år siden med min første hund, hun endte med å legge seg til å sove når hun skjønte ar vi skulle ha øvelsen. Så jeg håper Cay får noe ala den samme følelsen.

Cay sover da ikke i bur om natta, vi kjører bur trening på dagtid så får vi se hva dette blir. Men hun er veldig avhengig av meg alt, må ligge inntil om natta.

Vi har selvfølgelig begynt med andre ting også, FVF og innkomst, hun begynner å ane et mønster her! Vi pussler litt med apport også, sitt og gripe. Må bare berømme oppdretteren hennes, Steffen, her. Jeg sendte han en PM på FB om hva han tenkte rundt apporten. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gripe den ann, har jo fått mange metoder igjennom årene, men vil prøve å unngå så mye drifter i denne øvelsen. Det kan jo ende med at jeg står igjen med en masse ting jeg ikke vil ha. Så da var det best å spørre den jeg kunne tenke meg hadde best og mest erfaring med malle og apport. Steffen satt med IPO NM akkurat da så han skulle komme tilbake til meg med detaljer, men han ga meg en rask start prosedyre. Etter noen uker fikk jeg ny melding om resten, og veldig detaljert. Også om hvordan lære inn innsitten forran + apport. Rett og slett shape det inn. Knall tenkte jeg, det har jeg drevet med før! 
Så godt å kunne spørre oppdretteren slik, og få svar tilbake, og ikke minst med en treningsmetode som passer meg godt. 
Ellers så driver vi med posisjonsbytter med låste frambein, og jenta begynner sakte, men sikkert å fatte poenget. Er kjempe morro å trene henne, og det går kjempe fint for henne at jeg er pirkete fra dag 1. Da er det ganske tydelig for henne hva som lønner seg. Jeg slipper selvfølgelig igjennom noe som ikke er 100%, det er jo valp som trenes, men prøver å holde oss så nært som mulig. Ihvertfall på presisjons øvelser, som f.eks avstands kommanderingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar